365dagenkunst was een gezamenlijk kunstproject (2011 – 2013) waar mensen dagelijks een nieuw werk online zetten.

Tussen 1 april 2011 en 1 april 2013 was dit project actief. De site blijft online, als archief, maar wordt niet meer onderhouden. Dit betekent dat:

* De site was nooit geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Het beste bekijk je deze daarom op een laptop of tablet.
* Sommige van de kunstwerken zullen niet meer goed werken vanwege verouderde technieken.
* Het is niet meer mogelijk om te stemmen op mooi / niet mooi of commentaar achter te laten. De score bij het klikken op mooi / niet mooi is wat er op 18 januari 2020 op de teller stond.

Alle informatie die je op deze site vindt, afgezien van deze tekst, is derhalve verouderd en kan niet meer kloppen.

Over de kunstwerken

Alle kunstwerken zijn nog niet eerder gepubliceerd en kunnen uit allerlei disciplines komen: film, muziek, schilderijen, tekeningen, interactieve dingetjes, gedichten, graffiti, fotografie, spelletjes en verhalen.

Contact

Heb je vragen? Opmerkingen? Klachten? Je kunt het kwijt op 365dagenkunst@gmail.com. Of doe ouderwets en bel ons op 06 – 14 95 13 08.

Sociale media

Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op deze site? Word dan fan op onze Facebook-pagina of volg ons op Twitter.

Meedoen

We zijn altijd op zoek naar vers talent. Een paar regeltjes:

* We publiceren alleen ongepubliceerd werk. Het liefst zo recent mogelijk.

* Je blijft eigenaar van het werk, wij publiceren het online en gebruiken het misschien voor promotiemateriaal. Als we dat doen nemen we eerst contact met je op.

* Medium maakt niet uit. Dingen die we waarderen in werk: originaliteit, humor, absurditeit, oorspronkelijkheid.

* Behalve de eeuwige roem door op deze website te verschijnen krijg je geen vergoeding voor je werk.

Lijkt het je wat? Stuur een mailtje naar 365dagenkunst@gmail.com met een voorbeeld van je werk. Grote bestanden (> 10mb) ontvangen we graag via wetransfer.com.

Colofon

365dagenkunst is een initiatief van Rose Klaver en Hay Kranen, gelanceerd op 1 april 2011.

Het ontwerp voor deze website is van Jerry den Ambtman, omgezet in bits en bytes door Hay Kranen.

Kunstenaars

De volgende mensen hebben aan deze website een bijdrage geleverd: Annemieke Stuy, Jerry den Ambtman, Ans Heilig, Rommert Boonstra, Everdien Breken, Marguarita van Broeckhoven, Eric Creemers, Klaartje van den Dool, Arco Fluijt, Sanne van GentJohan GielenLoes Glandorff, Hipstarrorist, Maaike Jütten, Guido Kisman, Kees Kent, Stefan Kleeberger,  John Kranen, Jos de Krieger,  Erik Louisse, Chih-Yu Lin, Maritsa van Luttikhuizen, Bart van der Mark, Johan Neefjes, Gino Overgaauw, Mike PeekMatthijs Reis,Wiel Schmitz, Willem van Veldhuizen, Frieda Vuur, Marijn van der WaaRose Klaver en Hay Kranen.

Techniek

Deze site draait onder Apache op Ubuntu Linux bij PCextreme. Het CMS is WordPress, geprogrammeerd in PHP, met een speciaal voor deze site ontwikkeld thema. Dat thema maakt gebruik van onder andere RequireJS, jQuery, Mustache, Raphaël en Haybase. Het lettertype voor deze site is Museo Sans en Museo Slab, ontworpen door Jos Buivenga.

De software waar deze site op draait is volledig open source.

Agenda

Benieuwd wanneer wie is? Bekijk hier ons postschema.